Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


érdekességek

2010.08.08

 

 

Kuroshitsuji

érdekességek

Itt olyan érdekes infókat kaptok, mint PL. hogy Sebby kézfejére Ballaton van írva X3

Kép

Friss:

a The making of Kuroshitsuji ovában megünnepelték Sebby szülinapját de igazából Toboso Yanának szánták a gesztust aki január 24. ünnepelte 27. születésnapját: ha megszámolod Sebby tortáján a gyertyákat, 27 jön ki X"DDDD

 
Való életben létező nevek
Sebastian Michaelis


Tudjuk, hogy Sebastiant Cielnek kellett elneveznie, mikor a szerződés megköttetett. Nagyobb valószínűségnek tartom hogy a néhai kutyájukról nevezte el Sebastiannak, viszont a 17. században is létezett egy ilyen nevű démonológus, akiről a mangaka elnevezhette őt.

 ~ Sebastien Michaelis egy francia inkvizítora volt a dominikai rendnek akik a kései 16, és a korai 17. században éltek. Csodálatra méltó munkáját általánosan alkalmazzák az ezoterikus irodalomban, mint többek közt a démonok rangsorba helyezéséről írt köteteit. Michaelis az 1580-as évek folyamán bűn-inkvizítor volt Avignonban és sok boszorkány perpen játszott szerepet. Az 1581-ben és 1582-ben lévő ügyek sorozata legalább 14 nő halálos ítéletéhez és elégetéséhez vezetett. 1587-ben kiadták démonológiai könyvét - "Pneumalogie Discours des esprits. 1610-ig a dominikai közösség házfőnöke Saint-Maximnál.

Valamint Sebastian több démoni és boszorkány ügyben szolgáltatott igazságot, pl. mikor egy apáca ráfogta a gyóntatójára, hogy megszállta Belzebub, és szexuálisan molesztálta

( oké ennyit a fordítói kézségemről XD )


Sebastian kézfején lévő jel Solomon pentagramja

 a mangában nem látszódik de rá van írva hogy Ballaton és Adria X3

www.greatdreams.com/Qabalah/Pentagram-of-Solomon.gif

Kép
A curry fesztivál


Viktória királynőről:

"Kulturálisan is sokat fejlődött az ország, hála elsősorban Albert herceg tevékenységének, aki a tudomány és a művészet kérdéseit mindig a szívén viselte. Az ő szervezésében rendezték meg 1851-ben a nagy londoni világkiállítást, amelyen számos ország vett részt, és több ezer tudományos, művészeti, és kulturális tárgy került bemutatásra."


Férfje halála

"Viktória boldogságának egy váratlan csapás vetett véget: 1861. december 14-én váratlanul elhunyt imádott férje, Albert. A királynő teljesen összetört, hónapokig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és ettől kezdve élete végéig gyászruhát hordott. Haláláig őrizte a férje emlékét, és rengeteget tett annak érdekében, hogy Albertet méltó módon megőrizze az angol emlékezet."

Ahogy fájdalma csökkent, mind jobban visszatalált a közéletbe, de zajos ünnepléseken soha többé nem vett részt. Gyászruhás alakja szimbólummá vált, és még inkább hozzájárult a viktoriánus erkölcsök megszilárdulásához: szigorúan őrizte a férje emlékét, szinte nem is tűrt meg újraházasodott özvegyasszonyt a környezetében. Öregkorára rögeszméjévé vált, hogy „megállítja az időt”: mindent lefényképeztetett, és nem engedett egy jottányi változtatást sem a környezetében.


Kép

 

 

 

 

A Trancy gyermek eltűnése

( a szöveg nem saját, a Monoshitsuji First Hungarian Fansite-ról van )

Elvileg tényleg élt egy Trancy család és gyermeküket valóban elrabolták. Az anyja nemsokkal rá meghalt, az apja meg mindenhol kereste, de nem találta. Mikor előkerült a fiú azt állította, hogy őt a tündérek rabolták el. (nem tudom mit szívott, de biztos nagyon kiütötte. XD Ez az Alois!XD )

 

 

 

 

Állati szimbólumok

 

Sebastian ~ Varjú

Rengetegszer láthatjuk a mangában és animében, hogy Sebastian közelében varjak ülnek, varjú tollak vannak,, vagy ő maga a varjú.

Nem meglepő, a varjú népszerű szimbolika, valamint Lucifer ( a fő démon) jelképe is ( mikor lettem sátánista? XD )

 

"A görög és római mitológia misztikus erõt, jövõbelátási képességet tulajdonít neki, károgása közvetít az isteni és az emberi világ között. A keresztény mitológiában a bûn sötétségének, a test csábításainak szimbóluma, ennek egyik jellemzõ példája az, hogy az allegorikus képzõmûvészeti alkotásokon Szent Benedeket a Sátán egy nagy, fekete madár képében kísérti"

"A tükörben szembesül ezekkel a képekkel, és egy pillanatra megláthatja a tükörképét is. Varjút, a fenségességétõl megfosztott Lucifert"

 

Claude ~ pók

pók: csapdaveszély, behálózás, cselszövés

üldöz, ijeszt, fenyeget

 

Ki volt Faustus?

"Faustus doktor történeti személyként a XV. és XVI. század fordulóján élt, alakjához már életében mondák fűződtek. Az ördöggel paktáló tudós mágust, aki Isten titkait akarja kifürkészni, a XVI. századtól elrettentő példaként emlegették."

Valamint Goethe, Faust című művében is a kétlelkűség, az ördög és az alku a téma, tehát nemhiába adták a Kuroshitsuji II. évad démonának a Faustus nevet.

 

 

Amitől Cielnek rémálmai voltak

A 14. fejezetben Ciel Edgar Allan Poe regényét olvassa, aki a XIX. században élt amerikai író és költő. Ő írt először modern bűnügyi történetet, megújította a középkori regényhagyományból ismert kísértethistóriát és rémtörténetet.

Ciel a fejezet elején egy rémálmot lát, melyben egy varjú / holló megjelenéséről számol be, valamint Sebastian mellett ott áll nagybetűvel a szó, hogy "Nevermore" azaz, "Soha már". A mangaka, Toboso Yana ezt a részt Edgar Poe "A Holló" című rémtörténetéről mintázta, ahol a refrén mindig a nevermore szó volt, ami félelmet keltően hangzott el a hollótól.

"A versben szereplő madárnév, az angolban "raven" betűcsoportja visszafelé olvasva majdnem teljesen megegyezik a refrén első tagjának betűcsoportjával, és a hangzást a második tag r-jének összecsengése, valamint mély magánhangzója is felerősíti: "nevermore"

A teljes verset itt is elolvashatjátok, érdemes megnézni, mert ugyanezt "olvasta" Ciel is és a holló alakja hasonlít Sebastianhoz.

epa.oszk.hu/00000/00022/00333/10067.htm

 

( A Faustust és Edgardot a 10. -es irodalom tankönyvemből idéztem. X"D órán vettem észre, szóval jól leszakadt a pofám )

 

 

 

 

 

Vegyél curry cipót

 

Igaz, a curry cipó/kenyeret nem Sebastian találta fel, de már megvásárolható ( japánban T.T ) az ő specialitása is, éjdes Kuro-s csomagolásban X3 ezek a japánok -.-"

blog.square-enix.com/magazine/gfantasy/2010/02/post_145.html

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Seb~

(Katie, 2012.04.18 20:35)

Esetleg Sebastianhoz még oda lehetne írni, hogy a neve a Sebestyén egy másik olvasata, görög eredetű azt jelenti 'nagyra becsült' vagy 'nagy becsben tartott'. Szerintem passzol :D

...

(Dia, 2011.03.30 17:40)

Wa~ *.* Ebben csomó infó volt a számomra. xD Am feltünt és csak véletlen lenne h Viktória királynő férje dec 14.-én hunyt el, és Ciel is akkor született? xD

Charles Grey

(chizuamori@gmail.com, 2010.09.21 15:10)

Benjamin Franklin kicsodaa??? O.O XDD Franklin egy feltalálo volt^^

Namiyo

(namiyo@citromail.hu, 2010.08.24 17:53)

ÁÁÁÁ! Ezek nagyon odavágnak!! :""""""DDDD *sírva röhög*
Curry cipó, meg Bal(l)aton. XDD
Sebby meg már annyira profi a test csábításaiban hogy..hogy .... Ciel, irigyellek!!! *sárgul*

gothLOLi

(rmhorse@hotmail.com, 2010.08.16 12:33)

najj de hüly vok, kifelejtettem valamit o.O

gothLOLi

(rmhorse@hotmail.com, 2010.08.14 13:55)

ki az a Benjamin Franklin ?????

Charles Grey

(chizuamori@gmail.com, 2010.08.12 22:50)

Ezek téll tök jó infók x333 Köszi érte! Mellesleg Benjamin Franklint is Trancynek hívták^^ Szal ez volt a teljes neve: Benjamin Franklin Trancy^^ Tökre meglepődtem rajta rokona volt Aloisnak XDD

Sebby-chan

(temari16@freemail.hu, 2010.08.12 22:32)

Azt a mennyi minden össze lett gyűjtve. De,hogy Alois-t tündérek rabolták el. XD

gothLOLi

(rmhorse@hotmail.com, 2010.08.12 17:37)

bazz, mintha az anyám lennél olyan komikat írsz XDDDD "ügyivoltál~szeretlek~magáhozöleli" asszony X3
köszi
he
"animal sexre" ??? *beaszal*
de ha eccer Balaton van a kezére írva he!!!

gyóvan délutáni elfoglaltság volt XDDD egész éjjel a monón fogok vihogni X3
*
megdöglök o.O O.o

Punci-chan

(ayelin01@citromail.hu, 2010.08.12 17:28)

Hát..Az első kommentáló ismét az aszonyod lesz..x"D..Ezaz nem csalódtam a te hiperszuper keresős Sherlock DNSed előtűnésében..*magáhozöleli és nyomorgatja a Gelesztását* A Sebbys részt nekem már régebben emlegetted... Kivéve a Belztebubos részt..amin még minidg aszalok* A másik hogy..*sejtelmesen körbenéz*..Tudjuk hogy Sebby azért lesz néha varjú, mert Cielnek van egy bizinyos oldala, ami animal sexre vágyik..*najóeztmégénsemhiszemel..x"D* .Meg hogy..A varjú: Testi csábítás szimbóluma...Igem, ezt Vártam Sebbytől semmi mást..Mondtam éjn., hogy egy kanos vadállat..*aranyosan pislog..*..És Cielt kísérti..Most gondold el..*Ciel békésen alszik..A Phantomhive birtokon átsüvít a szél..Mki csendben van..Az Urfi még mindig nyugodtan alszik..majd egy hang megszólal.."Jöttem a basznivaló seggedért"..x"D..* Na ennyi..x""D..*aszaaaal*..
De alegfőbb kérdés..Alois mit szívott...?..*elgondolkodik..Még mindigtöri a fejét..*Megvan..Heuréka..x"D..Sztem..*1 perc némacsend*..Alois..Cloud lehelletét szívta be..x"""D.. Na de én be is fejezem..És kívonk a többieknek jó olvasást, és szép terjedelmes kommentárok írását..Mert Ő megérdemli..;)
Pusszi..<3..Csók..szeretlek Gelesztásom..<3..

 

 

ProfilképUtolsó kép


Google
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 182197
Hónap: 3293
Nap: 105